2 υπέροχες συνταγές για γλυκά διαίτης με ελάχιστες θερμίδες
Όλες τις εποχές του χρόνου και ειδικά στις γιορτές όλοι θέλουμε να απολαύσουμε ένα πολύ ωραίο γλυκό, αλλά όσοι προσέχουν την διατροφή τους σκέφτονται τις υπερβολικές θερμίδες που θα λάβουν από αυτό.
Πως λοιπόν θα σας φαινόταν να καταναλώσετε ένα γλυκό πολύ γευστικό αλλά με ελάχιστες θερμίδες;
Ας δούμε παρακάτω 2 υπέροχες συνταγές:
1) Μπακλαβάς Νηστίσιμος
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό φύλλο κρούστας
5 φλιτζάνια (400 γραμ.) καρύδια χοντροκομμένα
1 φλιτζάνι μαργαρίνη, λιωμένη
1 φλιτζάνι γλυκαντικό Slim Line
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
Για το σιρόπι :
4 φλιτζάνια γλυκαντικό Slim Line
3 φλιτζάνια νερό
φλούδα λεμονιού
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα καρύδια, το γλυκαντικό, τη βανίλια, την κανέλα και το γαρίφαλο.
- Ανοίγετε τα φύλλα κρούστας.
- Σε λαδωμένο ταψί στρώνετε δυο φύλλα (αφού τα αλείψετε με την λιωμένη μαργαρίνη)
και τα καλύπτετε με γέμιση. - Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο ώσπου να καταναλωθούν τα μισά φύλλα.
- Στρώνετε από επάνω τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας και αλείφετε με την υπόλοιπη μαργαρίνη.
- Ψήνετε στους 180 °C για 20 – 30 λεπτά λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Για το σιρόπι, βράζετε το νερό, το γλυκαντικό και τη φλούδα λεμονιού για 5 λεπτά και περιχύνετε το μπακλαβά.
- Γαρνίρετε με χοντροκομμένα καρύδια.
2) Ζελέ Με Μανταρίνι & Σμέουρα
ΥΛΙΚΑ
Για το ζελέ:
5 φύλλα ζελατίνης (10 γραμ.)
400 γραμ. βραστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού τσάι γιασεμί
ή άλλο της αρεσκείας σας
5 γραμ. γλυκαντικό Slim Line
100 γραμ. χυμός από φρέσκα μανταρίνια
Για τη διακόσμηση:
16 σμέουρα ή φράουλες
4 φέτες μανταρίνι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Μουλιάζετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 10 λεπτά.
- Βάζετε το βραστό νερό σε ένα μπολ, προσθέτετε το τσάι και το αφήνετε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να αφήσει όλο του το άρωμα.
- Σουρώνετε το τσάι και έτσι όπως είναι ζεστό προσθέτετε το γλυκαντικό, τη ζελατίνη καλά στυμμένη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν.
- Προσθέτετε τον χυμό μανταρίνι σουρωμένο και ανακατεύετε.
- Μοιράζετε το ζελέ σε 4 φλιτζάνια τσαγιού και τα βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να αρχίσει να πήζει το ζελέ.
- Προσθέτετε από 3 σμέουρα σε κάθε φλιτζάνι και τα πιέζετε ελαφρώς για να κάτσουν μέσα στο ζελέ.
- Ξαναβάζετε στο ψυγείο τα φλιτζάνια και τα αφήνετε για 1 ώρα μέχρι να πήξει το ζελέ εντελώς.
- Διακοσμείτε με ένα σμέουρο και 1 φέτα μανταρίνι το κάθε φλιτζάνι και σερβίρετε.
TIP
Παίξτε με τις γεύσεις, δοκιμάζοντας διαφορετικούς συνδυασμούς χυμών και τσαγιού.