Ροφήματα σοκολάτας με 6 ευφάνταστες παραλλαγές
Τις κρύες μέρες του χειμώνα ένα ζεστό ρόφημα είναι ότι πρέπει. Σοκολάτα καυτερή, γλυκιά, με κρασί, λικέρ και ότι άλλο μπορεί να σκεφτείτε! Σας προτείνουμε 6 ευφάνταστα ροφήματα σοκολάτας! Ευκαιρία για απόλαυση λοιπόν!
Σοκολάτα με λικέρ Kahlúa
Υλικά
- 2 κούπες γάλα
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 1/2 κ.σ. σκόνη κακάο
- 1/4 κ.γ. κανέλα
- μια πρέζα μοσχοκάρυδο
- 30 gr Kahlúa λικέρ καφέ
- Mini marshmallows για σερβίρισμα
- Αλατισμένη καραμέλα για σερβίρισμα
- Σιρόπι σοκολάτας για σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε μέτρια φωτιά, παίρνουν ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι και αναμιγνύουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο, για περίπου 2-3 λεπτά.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη Kahlúa.
- Σερβίρουμε γαρνίροντας με μίνι marshmallows, αλατισμένη καραμέλα και σιρόπι σοκολάτας.
Αλμυρή σοκολάτα με μπαχαρικά
Υλικά
- 4 κούπες γάλα
- 2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 ολόκληρο ξυλάκι κανέλα
- 1/4 ολόκληρη φυσική βανίλια, ξυσμένη
- 180 γρ. Μαύρη σοκολάτα, 60%
- 1/4 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή θερμοκρασία, αναμειγνύουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας και τη βανίλια.
- Θερμαίνουμε μέχρι να πάρει μια μικρή βράση, απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για περίπου 10 με 15 λεπτά.
- Αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και τη βανίλια και τα πετάμε.
- Παίρνουμε ένα σκεύος μπεν μαρί ή φτιάχνουμε ένα, τοποθετώντας ένα μπωλ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει.
- Βάζουμε τη σοκολάτα στο μπωλ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει.
- Επαναφέρουμε το μείγμα με το γάλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε καλά με έναν αναδευτήρα και προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και το τσίλι.
- Σερβίρουμε σε κούπες και γαρνίρουμε με τα marshmallow.
Σπιτική σοκολάτα με Kit Kat
Υλικά
- 2 συσκευασίες Kit Kat
- 1 κ.σ. σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 και 3/4 κούπας γάλα
- 1/4 κούπας σαντιγί
- 2 κ.σ. βραστό νερό
- 1/4 κ.γ. βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- Έξτρα σαντιγί για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Σπάμε την Kit Kat σε 8 μπαστουνάκια. Κρατάμε 2 από αυτά για ντεκόρ.
- Περνάμε τα υπόλοιπα από μπλέντερ, και τα αλέθουμε μέχρι να θρυμματιστούν καλά.
- Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, αναμιγνύουμε 3 κ.σ. τριμμένο Kit Kat, σκόνη κακάο, ζάχαρη και αλάτι.
- Προσθέτουμε βραστό νερό και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι το μείγμα μας να γίνει μια λεία πάστα και ανακατεύουμε περιοδικά.
- Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα, ανακατεύουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά. Όταν πάει να βράσει, το απομακρύνουμε από την εστία.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και το μοιράζουμε σε κούπες.
- Έπειτα, γαρνίρουμε με κρέμα σαντιγί, τριμμένη Kit Kat και τα μπαστουνάκια που αφήσαμε εξ΄ αρχής στην άκρη.
Σοκολάτα μέντα στη γάστρα
Υλικά
- 650 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
- 1/4 κούπα σκόνη κακάο
- 1/4 κούπα ζάχαρη
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανιλίνης
- 2 κ.γ. απόσταγμα μέντας
- 3 1/2 λτ. γάλα
- marshmallows για σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά στη γάστρα, εκτός από τα marshmallows και ανακατεύουμε.
- Καλύπτουμε με το καπάκι και βάζουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 2 με 2,5 ώρες και ανακατεύουμε περιστασιακά.
- Σερβίρουμε με marshmallows και το απολαμβάνουμε!
Κρεμώδης vegan σοκολάτα με μπισκότο τζίντζερ
Υλικά
- 70 γρ. φυστίκια κάσιους
- 2 1/2 κ.σ. σκόνη κακάο
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανιλίνης
- 5 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
- 1 κ.γ. τριμμένη κανέλα
- 1/2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
- 1/4 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- μια πρέζα τριμμένο γαρίφαλο
- μια πρέζα αλάτι
- 500 ml νερό
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τα φυστίκια κάσιους σε βραστό νερό για περίπου μία ώρα. Μπορούμε και σε κρύο νερό, απλά θα χρειαστεί να τα αφήσουμε όλη τη νύχτα.
- Σουρώνουμε καλά και ξεπλένουμε.
- Τοποθετούμε τα στραγγισμένα κάσιους σε ένα μπλέντερ, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν ένα πολύ λείο μείγμα.
- Επαναφέρουμε το μείγμα στο τηγάνι και ανακατεύουμε προσεκτικά, μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία.
- Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με κρέμα σαντιγί και με ινδική καρύδα.
Ζεστό κόκκινο κρασί με ζεστή σοκολάτα
Υλικά
- 1/2 κούπα σκόνη κακάο
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 4 αστεροειδής γλυκάνισο
- 8-10 γαρίφαλα
- 1/2 κ.γ. αποξηραμένο τζίντζερ
- 2/3 κούπας σταγόνες μαύρης σοκολάτας
- 1 κούπα κρύο νερό
- 1/2 κούπα μαλακή καστανή ζάχαρη
- 1 πορτοκάλι σε φέτες
- 1 μπουκάλι (750ml) κόκκινο ζεστό κρασί
- 1/2 κούπας φρέσκα ή καταψυγμένα κράνμπερι
- έξτρα φέτες πορτοκάλι για ντεκόρ
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, αναμιγνύουμε τη σκόνη κακάο, τα ξυλάκια κανέλας, τον αστεροειδή γλυκάνισο, τα γαρίφαλα και τις σταγόνες σοκολάτας.
- Προσθέτουμε νερό και έπειτα τη ζάχαρη και τις φέτες πορτοκάλι.
- Θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιοδικά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Έπειτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 10΄.
- Προσθέτουμε το ζεστό κρασί αλλά δεν βράζουμε το μείγμα μας.
- Σερβίρουμε σε κούπες και γαρνίρουμε με κράνμπερι και φέτες πορτοκάλι.
- Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε κάποια έξτρα μπαχαρικά από αυτά που έχουν μείνει στο τηγάνι.
Πηγη: coozina